Fysiotherapie

Een fysiotherapeut adviseert, begeleidt en behandelt bij een stoornis in het bewegen van uw lichaam. Dat kan zijn een blessure aan spieren, banden, pezen en gewrichten of gevolgen van functiestoornissen aan het bloedvat-, long- en hartsysteem. Een functiestoornis/klacht bestaat vaak uit meerdere verstoorde componenten zoals het gewricht, de spier en de belastbaarheid ervan. Het is dan noodzakelijk om al deze verstoorde structuren weer in balans te brengen.

 

Ook voor de revalidatie na een operatie aan alle spieren, banden en gewrichten, ben je bij ons aan het beste adres. Met onze handen mobiliseren we het gespannen weefsel, in onze oefenzaal heb je alle mogelijke middelen ter beschikking om te revalideren en voor sporttrainingen kunnen we gebruik maken van het sportveld in de buurt. Samen zullen we komen tot het beste resultaat.

 

De fysiotherapeut masseert/mobiliseert de weke delen (spieren/banden), waardoor het weefsel heelt. Door de samenwerking met de manueel therapeut wordt het gewricht indien nodig gecorrigeerd. Vervolgens maak je met de fysiotherapeut de stap naar actieve therapie. De belastbaarheid zoals kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen kunnen hersteld worden tot het gewenste niveau in de uitgebreide fitnesszaal. Zo bieden we een complete behandeling.

Contact

Carola Boot
Telefoon: 06 – 23 71 66 67
Mail: Info@bootparamedischcentrum.nl

De volgende specialisaties kennen wij binnen ons Paramedisch Centrum:

Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die sport of wil gaan sporten. Hij begeleidt en adviseert ook ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen. In zijn praktijk ziet hij ook ouderen en kinderen bij wie sport onderdeel is van therapie of ontwikkeling. Maar bovenal is hij gespecialiseerd in de sportspecifieke blessures.

Manuele therapie

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Kinderfysiotherapie

De kinderfysiotherapeut is er voor alle kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. Dit betekent dat zowel baby’s, peuters, kleuters, schoolgaande kinderen als jongeren bij de kinderfysiotherapeut terecht kunnen. De kinderfysiotherapeut observeert, onderzoekt en behandelt, maar geeft ook voorlichting en advies.

Geriatriefysiotherapie

Mensen die ouder worden en de beweeglijkheid van hun lichaam zien afnemen en hierdoor klachten of belemmeringen ervaren, komen doorgaans in aanraking met de fysiotherapeut voor ouderen: de geriatriefysiotherapeut. Het doel van geriatriefysiotherapie is het herstel bevorderen van de beperkingen die het ouder worden met zich meebrengt en/of de beperkingen zoveel mogelijk tegengaan (bijvoorbeeld opstaan, omdraaien in bed, verminderde loopfunctie/vallen).

Osteopathie

Osteopathie is een manuele onderzoeks- en behandelwijze, waarbij we steeds vanuit een holistische visie naar je klacht kijken. Alle structuren in ons lichaam zijn direct of indirect met elkaar verbonden en kunnen elkaar beïnvloeden. Dat maakt dat de oorzaak van een klacht op een andere plek gesitueerd kan zijn dan waar de pijn gevoeld wordt.

Medische trainingstherapie

Goed functioneren is mogelijk als er balans is tussen wat uw lichaam aan kan en wat u van uw lichaam vraagt in dagelijkse bezigheden, werk en sport. Vraagt u meer dan uw lichaam aankan, dan ontstaat er een overbelasting in het houdings- en bewegingsapparaat wat uiteindelijk kan leiden tot lichamelijke klachten. Met medische trainingstherapie wordt functionele training bedoeld; er wordt geoefend in bewegingen die u nodig heeft en waar u problemen in ondervindt, zoals opstaan, een stuk kunnen lopen, traplopen, fietsen of andere specifieke bewegingen in uw dagelijks leven.