Medische trainingstherapie

Goed functioneren is mogelijk als er balans is tussen wat je lichaam aan kan en wat je van je lichaam vraagt in dagelijkse bezigheden, werk en sport. Vraag je meer dan je lichaam aankan, dan ontstaat er een overbelasting in het houdings- en bewegingsapparaat wat uiteindelijk kan leiden tot lichamelijke klachten. Met Medische Trainingstherapie wordt functionele training bedoeld; er wordt geoefend in bewegingen die je nodig hebt en waar je problemen in ondervindt, zoals opstaan, een stuk kunnen lopen, traplopen, fietsen of andere specifieke bewegingen in je dagelijks leven. Ook sporten hoort daarbij.

Lenneke

Waarom medische trainingstherapie

Samen met jou kan de fysiotherapeut bepalen, waarin de klachten ontstaan en hoe hieraan gewerkt kan worden door specifieke oefeningen en met oefenapparatuur om zo deze disbalans tussen belasting en belastbaarheid op te lossen. Tijdens of na een periode van ziekte kan het goed zijn om je lichamelijke conditie, kracht, balans en coördinatie te onderhouden en/of te verbeteren. Vaak is het moeilijk een begin te maken en vervolgens de eigen grenzen te zoeken en te bewaken. Bij Boot Paramedisch Centrum kun je in de 350 m² oefenzaal samen met de fysiotherapeut op creatieve, doelmatige en veilige manier werken aan je doelstelling.

Sinds een tijdje organiseren we in groepsverband een Medische Trainingstherapie. Dat betekent dat je met minimaal 4 en maximaal 8 personen tegelijkertijd in onze oefenzaal gaat oefenen om sterker te worden en om meer vertrouwen te krijgen in je lichaam, zodat je na 10 lessen goed in staat bent om zelfstandig te gaan bewegen. Natuurlijk is er tijdens deze les ondersteuning van een fysiotherapeut. Hij zal je helpen in de begeleiding van dit Medische Trainingstraject.

Wat kan u verwachten van een Medische Trainingstherapie in groepsvorm?

Elke deelnemer krijgt individueel een intakegesprek. Aan de hand van de klachten en de beperkingen wordt er voor ieder persoonlijk een oefenkaart opgesteld. De oefeningen op deze oefenkaart ga je, na uitleg van je fysiotherapeut, in de groep zelfstandig uitvoeren. Natuurlijk is er altijd een fysiotherapeut aanwezig om je te helpen bij oefeningen en jouw vragen kan beantwoorden. Verder meet hij tussentijds en aan het einde van de 10 sessies je voortgang, zodat we jouw oefeningen tussendoor snel aan kunnen passen als dat nodig blijkt. Ook willen we aan het eind zeker weten dat je klaar bent om zelfstandig te gaan bewegen.

 

De Medische Trainingstherapie duurt 1 uur per sessie. Op de volgende tijden wordt er een medische trainingstherapie gegeven:

 

  • Maandag ochtend 10:00 uur
  • Woensdag ochtend 10:00 uur

 

Om deel te nemen aan de Medische Trainingstherapie kunt u doorverwezen worden door een fysiotherapeut, een arts of specialist. Natuurlijk kunt u ook zonder doorverwijzing aansluiten bij onze groep.

 

De kosten bedragen voor een:

 

  • Kennismakingskaart (Intake en 3-rittenkaart)     € 50,=
  • 10-rittenkaart (Intake en 10-rittenkaart)              € 150,=

 

Voor sommige chronische patiënten wordt de Medische Trainingstherapie door de zorgverzekeraar vergoed. Overleg dit met de fysiotherapeut.

Vind je het interessant om aan deze Medische Trainingstherapie groepsles deel te nemen dan kun je je telefonisch aanmelden op 076 – 5415482.

Contact

Lenneke de Roij
Telefoon 076 – 5415482

Mail: info@paramedischcentrum.nl