Osteopathie

Osteopathie is een manuele onderzoeks- en behandelwijze, waarbij we steeds vanuit een holistische visie naar je klacht kijken. Alle structuren in ons lichaam zijn direct of indirect met elkaar verbonden en kunnen elkaar beïnvloeden. Dat maakt dat de oorzaak van een klacht op een andere plek gesitueerd kan zijn dan waar de pijn gevoeld wordt.

 

Elk mens en elk lichaam is anders en dit maakt dat een persoonlijke aanpak van groot belang is. Nadat de oorzaak van de klacht is vastgesteld, wordt er in samenspraak met de patiënt een plan van aanpak opgesteld. Om tot een zo efficiënt mogelijke behandeling te komen, zijn ook de technieken en intensiteit hiervan aangepast op de patiënt. Dit maakt dat elke behandeling uniek en op maat is. Wij behandelen volwassenen, maar ook kinderen en baby’s.

Wanneer kies je voor osteopathie?

In de osteopathie onderzoeken we de achterliggende oorzaak van de klacht door het lichaam in het geheel te onderzoeken. Waarom? Omdat wij in de praktijk vaak zien dat bij steeds terugkerende klachten, de achterliggende oorzaak van de klacht niet aangepakt is.

Wat voor klachten behandelt de osteopaat?

Bij zuigelingen:

Reflux, slaapstoornissen, huilbuien, schedelvervormingen, onrust, …

 

Bij kinderen:

Houdingsafwijkingen, hyperkinese, hoofdpijn, ademhalingsmoeilijkheden, asymmetrisch kruipen, motorische achterstand, slaapstoornissen, KISS syndroom, buikklachten, …

 

Bij volwassenen:

Klachten en bewegingsbeperkingen in het bewegingssysteem inclusief de kaakgewrichten, verschillende vormen van hoofdpijnen, slikstoornissen, menstruatiepijnen, ademhalingsproblemen, maag-darmklachten, misselijkheid, reflux, chronische vermoeidheid, stress, restklachten na operaties, …

 

Bij sporters:

Sportblessures (acuut, chronisch, recidiverend, preventie), optimalisering trainingsschema’s.

 

Sinds 2022 is Ruben Kustermans als osteopaat aan onze praktijk verbonden. Bij Ruben is de osteopathie met de paplepel ingegoten. Zijn vader was namelijk ook osteopaat. Verder komt hij uit Prinsenbeek, dus hij vindt het heel erg leuk om in zijn geboortedorp te werken.

 

Wil je meer weten over osteopathie of wil je een afspraak maken dan kun je contact opnemen.

Contact

Ruben Kustermans
Telefoon: 06 – 49 28 46 96
Mail: info@osteopunt.nl