Oedeemfysiotherapie

Het menselijke lichaam bestaat voor twee derde uit vocht. Dit vocht bevindt zich in en rondom alle lichaamscellen, bloedbanen, lymfebanen en hersenbanen. Enorm veel processen verlopen dan ook via dit lichaamsvocht. Wanneer hier een storing plaatsvindt door bijvoorbeeld ziekte, stress of een ongeval, kan er een abnormale ophoping van weefselvocht ontstaan. Oedeemfysiotherapie kan dit verhelpen.

Wanneer oedeemtherapie?

Door de vochtophoping kun je je meestal minder goed bewegen, het veroorzaakt vaak pijn en er kunnen ontstekingen ontstaan. Wanneer er een groter trauma heeft plaatsgevonden, zoals een operatie, dan zijn er lymfeknopen of -vaten beschadigd en moet het vocht een andere weg zien te zoeken. Die weg wordt gestimuleerd door middel van oedeemtherapie. Als oedeemfysiotherapeut behandel je dus vochtophopingen in o.a. de armen en/of benen. Denk aan mensen met een oncologisch verleden, maar ook oudere mensen met "dikke" benen en mensen die na een operatie vocht vasthouden, kunnen enorm veel baat hebben bij deze vorm van fysiotherapie.

Sinds begin 2021 is Maaike van Gils als zelfstandige bij Boot Paramedisch Centrum komen werken. Zij is oedeemfysiotherapeut en gespecialiseerd in het aanmeten van Therapeutische Elastische Kousen.

Wil je meer weten hierover of wil je een afspraak maken dan kun je contact opnemen.

Contact

Maaike van Gils
Telefoon: 06 – 20 04 82 00
Mail: maaike.gils@gmail.com