Geriatriefysiotherapie

Geriatriefysiotherapie

Mensen die ouder worden en de beweeglijkheid van hun lichaam zien afnemen en hierdoor klachten of belemmeringen ervaren, komen doorgaans in aanraking met de fysiotherapeut voor ouderen: de geriatriefysiotherapeut. Het doel van geriatriefysiotherapie is het herstel bevorderen van de beperkingen die het ouder worden met zich meebrengt en/of de beperkingen zoveel mogelijk tegengaan (bijvoorbeeld opstaan, omdraaien in bed, verminderde loopfunctie/vallen). Ook zorgt de fysiotherapeut dat de spierkracht en het uithoudingsvermogen zo goed mogelijk op peil blijven en dat de gewrichten zo mobiel mogelijk blijven. Ouderen kunnen dankzij geriatriefysiotherapie zo lang mogelijk actief en zelfstandig blijven.

Waarvoor geriatriefysiotherapie?

De geriatriefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en cliënten/patiënten met een hoge (biologische) leeftijd die te maken hebben met complexe gezondheidsproblematiek. Het gaat daarbij niet alleen om ouderen, maar ook om patiënten die bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson of een gebroken heup, fysieke beperkingen hebben die mobiliteitsproblemen of andere (functionele) klachten tot gevolg hebben. De geriatriefysiotherapeut werkt vanuit specifieke kennis over de doelgroep en de daarbij voorkomende ziektebeelden. Tot het werk van de geriatriefysiotherapeut behoort ook het adviseren en begeleiden van gezinsleden en eventuele mantelzorgers, over onder andere het ziektebeeld, de prognose, de behandeling, transfers, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen. Daarbij wordt er vaak samengewerkt met andere zorgverleners zoals thuiszorg, ergotherapie, logopedie, (huis)artsen.

Contact

Annette van Oosten, algemeen fysiotherapeut sinds 1992 en sinds 2014 geregistreerd geriatriefysiotherapeut.

telefoon:
06 28 88 48 04

e-mail:
fysiovanoosten@gmail.com

Beste patiënten en klanten,

 

Door de geldende maatregelen van het RIVM en het KNGF zijn behandelingen met lichamelijk contact niet mogelijk. Videoconsulting is wel mogelijk.

 

Is er noodzaak bij uw behandeling, bijvoorbeeld na een operatie of bij acute problematiek, dan kunt u contact met ons opnemen. Ook voor vragen kunt u bij ons terecht. Carola Boot: 06 23 71 66 67 of 076-5415482 of benader uw eigen therapeut. Wij hopen u snel weer te mogen begroeten.

 

Blijf vooral gezond!
Team Boot Paramedisch Centrum