Algemene fysiotherapie

Algemene fysiotherapie

Een fysiotherapeut adviseert, begeleidt en behandelt bij een stoornis in het bewegen van uw lichaam. Dat kan zijn een blessure aan spieren, banden, pezen en gewrichten of gevolgen van functiestoornissen aan het bloedvat-, long- en hartsysteem. Een functiestoornis/klacht bestaat vaak uit meerdere verstoorde componenten zoals het gewricht, de spier en de belastbaarheid ervan. Het is dan noodzakelijk om al deze verstoorde structuren weer in balans te brengen.

 

Ook voor uw revalidatie, na operatie aan alle spieren, banden en gewrichten, bent u bij ons aan het beste adres. Met onze handen mobiliseren we het gespannen weefsel, in onze oefenzaal heeft u alle mogelijke middelen ter beschikking om te revalideren en voor sporttrainingen kunnen we gebruik maken van het sportveld in de buurt. Samen zullen we komen tot het beste resultaat.

 

De fysiotherapeut masseert/mobiliseert de weke delen (spieren/banden), waardoor het weefsel heelt. Door de samenwerking met de manueel therapeut wordt het gewricht indien nodig gecorrigeerd. Vervolgens maakt u met de fysiotherapeut de stap naar actieve therapie. De belastbaarheid zoals kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen kunnen hersteld worden tot het gewenste niveau in de uitgebreide fitnesszaal. Zo bieden we een complete behandeling.